Jak si poradit s graffiti a plísněmi?

Umění, zejména to výtvarné, mám ráda od dětství.

Odstranění graffiti z cihel

Již jako dítě jsem velmi ráda probírala tatínkovu bohatou knihovnu a hledala knihy o výtvarném umění, v kterých jsem si celé hodiny listovala. Fascinovaly mne všechny ty obrázky soch, grafik, uměleckých předmětů a obrazů, které dýchaly staletími, nadáním tvůrců a lidmi, kteří je drželi v rukou nebo je milovali. Bohužel, sama jsem neměla dostatek tvůrčího talentu, abych svůj vztah ke světu umění vyjádřila kreativní prací umělce nebo studiem vybraného druhu umění. Studovala jsem proto pedagogickou fakultu a věnovala se výtvarnému umění jako budoucí středoškolská učitelka. Odstranění graffiti Praha.

Po absolutoriu jsem začala učit…

Po absolutoriu jsem začala učit ve škole, kterou jsem sama před lety navštěvovala. Práce s mladými lidmi mne nesmírně naplňovala – byli bezprostřední, plni nápadů, tvořiví a vtipní. Našli se samozřejmě ignoranti, kterým na mých hodinách zřejmě vyhovovala určitá forma svobody, ale byly to pouze výjimečné případy. Po čase se mi dokonce podařilo prosadit u vedení školy seminář o výtvarném umění a fotografii. Talentovaní studenti tak získávají mnohem hlubší znalosti o nádherném světě výtvarného umění. V bytě po rodičích jsem žila sama, proto jsem jednu z místností měla zařízenou jako ateliér, kde jsem malovala, věnovala se fotografii a občas vytvářela koláže nebo asambláže. Odstranění graffiti Praha.

Jak na odstranění graffiti?

V těchto chvílích jsem se cítila šťastná a naplňoval mne pocit, že vytvářím pro sebe i pro ostatní něco pěkného, smysluplného a radostného. Bohužel, stále častěji se stávalo, že si zdi domů v naší ulici vytipovali kdejací „pouliční umělci“ a věnovali jim svůj zájem a „přízeň.“ Abychom si dobře rozumněli – pokud se setkám s poctivě myšleným, řemeslně a nápaditě zvládnutým street artem či graffiti, těší mne to a ráda takového člověka poznám a uvidím při své práci. Zcela opačné pocity ovšem zažívám, pokud musím hledět na zdi domů, chodeb či podchodů postříkanými různými klikyháky nebo vizuálními, nic neříkajícími odkazy. Graffiti je pouze slovo – jedná se o to, kdo, jak a čím jej dokáže naplnit. Nedávno se na pískovcové fasádě našeho starého domu objevila celá záplava nesourodých a nesmyslných nápisů a obrazců.

Měla jsem po náladě mnoho dní…

Měla jsem po náladě mnoho dní – pochopte mne, nejsem snob, který se tváří jako umělec – ale podobné sprejerské čmáranice mne přivádí vždy do stavu hlubokého smutku a deprese. Žádný nápad, žádný obsah a žádné umělecké ambice. Pouze sprej a výtvory spojené s adrenalinem několika chuligánů. Schůze obyvatel našeho domu se jednoznačně shodla na tom, že graffiti musí zmizet! Moji sousedé mě s důvěrou pověřili, abych sehnala někoho, kdo nás těchto ohavností zbaví. Hned na počátku mého listování webovými stránkami mně padla do oka úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., odstranění graffiti Praha. Obratem jsem do firmy zavolala, jednali se mnou – s námi – velmi vstřícně, otevřeně a na rovinu. Velmi rychle nalezli pro náš dům výhodný termín a rovněž nás seznámili s přijatelnou cenovou nabídkou.

Profesionální odstranění graffiti v Praze 9

Po této pozitivní zkušenosti se proto nebylo možné divit, že plánovaný termín dodrželi na minutu přesně! Dvojice mladých zaměstnanců z A SERVIS LIPKA se pustila do práce s plným nasazením a dokonce i s úsměvem. Oba byli navíc mimořádně zruční a každý jejich pohyb svědčil o tom, že své řemeslo mají dokonale osvojené. Pouze v krátkosti připomínám, že jsem toho dne schválně zůstala doma, abych na jejich práci dohlédla – ovšem, nebylo to vůbec zapotřebí, neboť pánové z A SERVIS LIPKA vše s přehledem a dokonale zvládli sami. Potvrdilo se mi, že skutečný profesionál potřebuje pouze adekvátní podmínky k práci a dostatek důvěry. V každém ohledu byl výsledek jejich práce skvělý. Úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o. vrátila fasádě našeho krásného domu původní tvář a amatérské, agresivní graffiti zmizelo tam, kam patří – do naprostého a zaslouženého zapomnění…

Otevřeně přiznávám, že…

Otevřeně přiznávám, že každý, kdo viděl náš dům před odstraněním graffiti a potom – mohl snadno propadnout iluzi, že hledí na jinou. Byť velmi podobnou, ale pečlivěji udržovanou budovu. S naprosto čistým a klidným svědomím proto mohu i vám, nebo vašemu domu vřele doporučit služby této společnosti. Sami se tak rychle a snadno přesvědčíte o kvalitě a profesionální odbornosti této firmy. Která zaslouženě patří na samotný vrchol v úklidových činnostech, a to nejen u nás, ale také na Slovensku, v Rakousku a v Německu. K tomu již pouze stačí kliknout na webové stránky: lipka-uklid.cz. Odstranění graffiti Praha.

 

Author: Anetka

Share This Post On