Koberec od borůvek? Po zásahu firmy „Čištění koberců Ostrava“ je opět krásně krémový a čistý

jak efektivně čistit koberecKonečně je léto! Léto, léto, léto, těším se na něj celý rok. Ale asi kvůli něčemu jinému než většina lidí. jak správně čistit koberecKvůli vaření. Miluju vaření a pečení, dělám to už od mala a je to pro mě opravdu životní koníček. Nejvíc mě na tom baví to, že jsou všichni z mých výtvorů nadšení a že jim jednoduše chutná. A proč se těším zrovna na léto, kvůli vaření, když vařit se dá celý rok? Je to jednoduché – Kvůli surovinám. Těch je totiž v létě k dostání víc, než kdy jindy. A všechno je čerstvé, všechno zraje a voní. Můžu tedy vařit lokální pokrmy z lokálních surovin ze zahrádky, které mám tak ráda.

 

Jídlo uvařené z čerstvých voňavých rajčat je totiž úplně jiné, než když koupíte rajčata z Holandska, která ani nevoní ani nechutnají jako rajčata, jsou to prostě jenom červené kuličky.

 

Miluju pečení ovocných dortů a tak jsem se vydala do lesa a kromě hub na kulajdu jsem si nasbírala i docela dost borůvek na dort, který jsem se chystala udělat v neděli, kdy k nám chodí sestra s manželem a dětmi na návštěvu. Spojila jsem tedy příjemné s užitečným a během krásné procházky, kdy sem si vyčistila hlavu jsem ještě získala množství chutných surovin.

Odstranění chlupů z koberce

 

Koberec bez prachu

 

Doma jsem dala borůvky do kuchyně do misky a tu postavila na linku…

 

Doma jsem dala borůvky do kuchyně do misky a tu postavila na linku. Protože jsem neměla všechny po

Čištění koberců Brno

třebné suroviny, vydala jsem se ještě na nákup. Když sem se ale vrátila s kompletní výbavou na nedělní oběd, čekalo mě dost nemilé překvapení. Miska s borůvkami byla převržená a z kuchyně vedly fialové ťapky, přes chodbu až do obyváku. Samozřejmě, že to byly ťapky mého kocourka, který asi chtěl zjistit co to v misce je, a jestli mu to náhodou nebude chutnat. Je to ještě kotě, takže má sklony objevovat všechno na vlastní tlapky a jazyk.

 

Borůvky byly tedy Vysokotlakové čištěnína výhoz, co bylo ale horší, je podlaha. V Kuchyni a v chodbě jsem to setřela horkou vodou se saponátem a bylo po flecích, ale co v obyváku, kde máme koberec. Zkoušela jsem to sama, ale nakonec jsem se rozhodla svěřit to do péče profesionálům.

 

trik jak vyčitstit koberec

Obrátila jsem se na firmu…

Obrátila jsem se na firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění koberců Ostrava a domluvila se s nimi, že přijedou a koberec dají do pořádku. Se zaměstnanci A SERVISU, jsem se dohodli na podrobnostech vcelku rychle a bezproblémově. Už po telefonu mě obeznámili s metodou, kterou používají a také mne Čištění strojovou metodouubezpečili, že se vyhýbají extrakční metodě čištění. Koberec čistí metodou kotoučového strojového čištění tak, aby na koberci nebylo vůbec poznat, že došlo k nějaké nehodě. Myslím, že je to přesně to, co potřebuju. Na rozdíl od extrakční metody se chemikálie totiž dostanou až do samotné hloubky koberce a ta tak může účinně působit. Jsem velice ráda, že jsem si firmu objednala, protože sama bych koberec takto určitě nevyčistila. I kdybych stroj někde sehnala a půjčila, což nepředpokládám, asi bych s ním nedokázala manipulovat, protože váží minimálně 50 kilo, takže práce s ním je i docela posilovna.

 

Jedná se tedy o velmi fyzicky náročnou práci. A SERVISÁCI opravdu odvedli skvělou práci a na koberci nebylo vůbec poznat, že by tam kdy nějaké borůvky byly. A nejenom to, ale zároveň z koberce odstranili i všechny bakterie a alergeny. Co mě, jako ženu potěšilo, byl také hezký bonus v podobě krásné vůně, kterou zanechala kosmetika v hloubce koberce. A SERVIS LIPKA rozhodně doporučuju dál, pokud hledáte někoho s kým je jednoduchá a snadná domluva a kdo odvádí nadstandardní práci.

 

Author: Marcela

Share This Post On