Snad se někdy na Saharu podíváme i doopravdy

mytí oken Praha 1Počasí je holt někdy neodbytné a velice nepředvídatelné. Ať už se to týká povětrnostních podmínek nebo teploty. Já jsem jeden z lidí, které počasí hodně ovlivňuje. Je to komické, občas se cítím trapně a připadám si jako ženská, že jsem tak citlivý na počasí, ale však zdání klame. Nedávno jsem si dělal takový mini průzkum mezi přáteli a vyšlo najevo, že spousta mých přátel to má s počasím stejně – mytí oken Praha 1.jak umytí okna Praha 1

 

Ovlivňuje to z valné části jejich náladu a když je teplo a venku svítí sluníčko, hned mají lepší den a větší chuť se usmívat. Ovšem počasí dovede být občas i vskutku zapeklité. Nejednou mě chytla bouřka, před kterou nebylo úniku, nebo mě přistihl pořádný déšť, v této chvíli mám spíše chuť použít výraz „chcanec“, tak snad mi odpustíte. Bylo to hrozné a perné. Ale po tom, co se člověk vždy dostal domů, cítil takovou úlevu. Mohl ze sebe sundat promočené oblečení, dát si horkou sprchu a cítil se svým způsobem posílenější. Alespoň já to tak mívám. A už se o tom ani nestydím mluvit. Trvalo mi to, to ano, ale už to pro mě není tak velký stud zkrátka. Ovšem teď vám něco povím.

 

profesionální mytí oken

Leštění oken profesionálně

mytí oken výškově

Mytí prosklených stěn

 

 

 

 

 

Povětrnostní vlivy jsou opravdu zákeřné…

Čistící přípravky na okna

Povětrnostní vlivy jsou opravdu zákeřné, zvláště když pochází z jiných krajů. Slyšeli jste někdy o takzvaném prachu ze Sahary? Ne? Já také ne. Tedy až do chvíle, než jsem se s ním osobně setkal. Už je to nějakou dobu, ale před několika měsíci Českou republiku zasáhlo teplé proudění. Jižní proudění k nám ale nepřináší jen vysoké teploty, ale do vyšších vrstev atmosféry i písek ze Sahary. Způsobeno je to tím, že vítr v nárazech nad pouští fouká rychlostí i 100 kilometrů za hodinu, a tím se značné množství prachu dostane i do atmosféry. No a atmosféra se pohybuje a zanese písek až třeba do Německa. Jednou ho však zanesla i k nám.

 

 

Tehdy jsem se s pouštním prachem neboli pískem ze Sahary osobně setkal…

čisté okno

Tehdy jsem se s pouštním prachem neboli pískem ze Sahary osobně setkal. Není to věru moc hezká zkušenost, ale myslím, že každá zkušenost se cení a já už se nemusím tolik bát. Písek se dostal až k nám nad území České republiky, konkrétně i nad území našeho města. Ráno jsem si to vykročil, chtěl Mytí skleněných výtahůjsem si jít v klidu zapálit, ale poněkud jsem se lekl, když jsem spatřil mé auto. Bylo celé jakési divně žluté a jako by na něm ulpěl drobný štěrk. To samé bylo i na oknech. Se sousedy jsme to začali řešit, až nakonec jeden přišel s tím, že to může být písek, který sem zanesl teplý vítr ze Sahary. No panečku. Byli jsme z toho pěkně vyjevení. Řekl jsem si, že to zkusím smýt. Z auta to moc nešlo, takže jsem nakonec musel zvolit myčku a speciální čisticí program no a z oken už vůbec ne, nejvíce blbé bylo, že jsem přes ně skoro ani neviděl ven.

 

Tak jsem si řekl, že na to někoho povolám. Na doporučení jsem zavolal firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., mytí oken Praha 1. A řeknu vám, že tahle firma ví, co dělá. Okna naprosto skvostně vyčistili, že se lesknou jako nová. Jsem moc spokojen s touto firmou a osobně ji doporučuji.

Author: Marcela

Share This Post On