Potřebovali jsme prodat dům a plíseň na fasádě tomu bránila

Rozhodli…

Rozhodli jsme se prodat dům a namísto toho si koupit byt. Protože děti už se dávno odstěhovali a pro nás s manželem je dům zbytečně velký. Navíc jsme výhledově začali hledat i byt s výtahem, abychom na důchod nemuseli šlapat do schodů. Oslovili jsme tedy realitního makléře, aby nám s prodejem domu pomohl. A ten nám hned do začátku řekl, že musíme dát dům trochu do pořádku. A myslel to spíše z vizuálního hlediska. Protože dům byl jinak technicky v pořádku. Ale na pohled nějaké ty mezery opravdu měl. A makléř nám říkal, že by to právě mohlo odradit nějakého potenciálního kupce, či by to snížilo cenu domu. A to jsme rozhodně nechtěli. Černá plíseň na zateplené fasádě musela pryč. Proto jsme raději podnikli nějaké vizuální kroky. A jedním z nich bylo odstranění plísně z fasády. Na světlé fasádě z čelní strany už před časem vznikla černá plíseň. My jsme to dosud nijak neřešili. Ale rozhodli jsme se, že v souvislosti s prodejem je potřeba nechat plíseň oddělat. Začali jsme proto na internetu hledat firmy, které se takovouto činností zabývají. Prošmejdili jsme toho spoustu, a nakonec se rozhodli pro jednu firmu.

Rozhodnutí…

Rozhodnutí nám pomohl také fakt, že tato společnost má nejen na českém trhu mnohaletou tradici. Ale zejména jsme dali na názory spokojených zákazníků, kteří si služby vychvalovali zejména v oblasti preciznosti a pečlivosti. A také se nám líbilo, že zákazníci chválili vstřícnou a rychlou komunikaci. A to byl vlastně i poslední důvod, který nás silně přesvědčil o kvalitě této firmy. Když pak po domluvě tito odborníci přijeli, tak zákrok začal tak, že se nejprve odstraní biologické nečistoty mechanickou cestou. To probíhá pomocí kartáče. Následně se povrch nechá vyschnout. A v dalším kroku se na něj aplikuje speciální dezinfekční přípravek. Ten se však aplikuje výhradně na suchý povrch. To je velmi podstatná stránka tohoto zákroku. Poté se tato účinná látka nechá jednoduše působit celý den.

Závěrečným…

Závěrečným krokem je pak prevence. Tu jsme na tomto domě neprovedli. Říkali jsme si, že je to pak záležitost nových majitelů. Nám šlo teď vyloženě o odstranění plísně, aby byla fasáda čistá. Ale preventivní krok nás zajímal do budoucna, proto jsme se dali s odborníky z A SERVISU do řeči na toto téma. A vysvětlili nám, že tato prevence prostě zabrání znovu se objevení plísní. Jedná se o nátěr v podobě průmyslového polymeru zvaného LSG. Nanesený nátěr totiž účinně zamezuje vlhkosti, jak nám pracovníci ochotně vysvětlili. A vlhkosti je bohužel často všude nadbytek. Nátěr má vlastnosti difúzního odporu. Takže všechny molekuly vodních par mohou bez problému z fasády unikat, zatím co molekuly vody do struktury fasády vniknout nemohou. Takže to je ono kouzlo, nebo technologie chcete-li. Opravdu smekáme klobouk, že tato firma přispěla na trh s takovou pomocí. A SERVIS LIPKA, s. r. o.

Author: Nikola

Share This Post On