Strojová metoda si na koberci poradí i s prakticky neodstranitelnými skvrnami

Koberce, čištění Ostrava

Každý rok v létě si vyrábím třezalkový olejíček. Svoji lékárničku si bez tohoto přípravku nedovedu představit.Třezalkový olej posiluje imunitní systém, léčí žaludeční vředy,působí dezinfekčně a má spoustu dalších způsobů využití. Protože jej opravdu hodně využívám, vyrábím si ho každý rok celý litr. Kdo si tento olej vyráběl, ví, že po vyluhování má krásnou červenou barvu. Ale jen asi málokdo zkoušel tento zázračný olejíček krásné barvy čistit z koberce. Po vyluhování těsně před scezením mi bohužel spadla celá láhev oleje z parapetu na okně na koberec. Nevím, zda mi bylo více líto oleje nebo koberce. Koberec byl již starší, ale barevností mi krásně ladil k tapetám. Ani jsem neměla chuť se s čistěním koberce unavovat, to množství oleje bych z koberce sama nikdy nevyčistila. Sousedka mi doporučila  čističe z koberce, čištění Ostrava., že jejich čištění má skvělé výsledky.

Čištěním…

Čištěním  koberců se firma zabývá již  několik let a mají svoji vlastní zdokonalenou metodu kotoučového čištění. A to jsem viděla na vlastní oči u sebe doma. Pracovníci firmy nanášeli čistící prostředek pomocí kotoučového šamponovacího rotačního stroje na celou plochu koberce. Posléze koberec pomocí rotačního stroje s kartáčem čistili tak dlouho, dokud nebyl koberec čistý. Až takto vyčistili celý koberec, pustili vysokotlaký vysavač, kterým všechnu pěnu odsáli pryč. Koberec vypadal nádherně jako nový, barvy byly výrazné, nevěřila jsem tomu, že by šel takto koberec vyčistit. Celý byt krásně voněl svěžestí. Jak jsem se sama přesvědčila, tato metoda je skutečně účinná, protože se tato kosmetika spolehlivě vkartáčuje až do největší hloubky koberce a kromě všech nečistot bezpečně zlikviduje i jakékoliv zdraví škodlivé roztoče, alergeny či bakterie.

Zaměstnanec…

Zaměstnanec firmy byl příjemný, pracoval pečlivě a bez zbytečných průtahů. Jak se říká, čas jsou peníze. Také jsem se dověděla, že hodně firem používá levnější variantu, ale ta není tak kvalitní, protože běžnou chemii nanesou pouze na povrch koberce, ta nemá vůbec šanci působit v hluboké struktuře koberce, navíc zcela chybí pečlivé vpravení a rozkartáčování, a proto po zaschnutí zůstávají nejen nevzhledné fleky, ale i opravdu nehezký tvar samotného koberce. Proto jsem ráda, že i já jsem dala přednost kvalitě a investovala trošku víc peněz. Jak jsem se pak dočetla, tato společnost nabízí i jiné služby a to čištění čalounění, mytí a voskování podlah, čistění čalounění, dokonce i čištění fasád a odstraňování grafitů. Firma působí nejen u nás, ale i v Rakousku, v Německu a na Slovensku. Určitě se na ně v budoucnu znovu obrátím. A SERVIS LIPKA, s. r. o.

Author: Nikola

Share This Post On