Spolu s protiplísňovým nátěrem udržíte jakoukoli fasádu čistou

Fasáda a černá plíseň

Pracuji v malém knihkupectví, kde se specializujeme primárně na školní učebnice, pracovní sešity a odbornou literaturu. A už dlouho jsme se odhodlávali k tomu, že si necháme nově vmalovat fasádu, ale nějak jsme se pořád nerozhoupali. A když se na ní udělala plíseň, tak bylo pozdě. Protože takto jsme ji vymalovat nemohli. Museli jsme fasádu prvně nechat od někoho vyčistit. Ale bylo nám jasné, že mi to nezvládneme. A tak jsme hledali někoho, kdo by se o to postaral, nějakou firmu. A protože jsme žádnou neznali, tak jsme hledali na internetu na téma fasáda a černá plíseň. Narazili jsme na úklidovou firmu, která měla vážně vynikající reference. A tak jsem se s nimi domluvila. Byli vážně moc milí a ochotní. A nejenom, že se o vše postarali, ale i jsme se od nich dozvěděli, jak plíseň vlastně vzniká. A sice že dnes prakticky na všech zateplených fasádách se asi cca po 6 letech objevují na severních a západních stranách fleky mapy černých plísní, které vypadají jako nečistoty a usazený prach.

A většinou…

A většinou po deseti letech se plíseň udělá prakticky každému. Což je rozhodně nevýhodou. A naše budova se skutečně před několika lety zateplovala. Takže je nejlepší si na to opatřit nějakou prevenci. A tou je právě protiplísňový nátěr. Je to skutečně to nejlepší, co si jako prevenci před plísněmi můžete pořídit. Tento nátěr uzavře fasádu tak, že vlhkost, spady, organické usazeniny, tvorba plísní a jiné povětrnostní nálety nebudou mít možnost do fasády proniknout. Při čemž vlhkost ve fasádě bude mít možnost odcházet. Nátěr má vlastnost difuzního odporu, takže molekula vodní páry může bez problémů odcházet, zatímco molekula vody do fasády nevstoupí. LSG je aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály.

LSG…

LSG nátěr proti plísním lze aplikovat ve vnitřních i vnějších prostorách. je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. A skvělé je, že firma nabízí i celou řadu dalších služeb. Patří k nim čištění koberců, podlah, odstranění starého vosku (polymeru) z podlahy a nanesení nové ochranné polymerové vrstvy, strojové čištění čalounění. Realizují denní a pravidelné úklidy domácností, kanceláří, rezidencí či firem. Provádí také čištění, leštění, mytí oken, mytí výloh a prosklených ploch, a to i ve výškách. Po dohodě čistí i žaluzie, lamely, rolety, a markýzy. Odstraňují nedovolené polepy, reklamní polepy, ochranné fólie, samolepky, banery ze všech prosklených ploch. Takže je vidět, že mají opravdu široké pole působnosti. A SERVIS LIPKA, s. r. o.

Author: Nikola

Share This Post On