Každý není rozený úklidový specialista

Jako každý rok, nikdy mě nemine velký podzimní úklid, kdy se doslova zbavujeme všeho nepotřebného. K tomu patří i darování věcí na charitu, které dělám skutečně ráda. tyto velké úklidy zavedla moje máma, která je uklízením posedlá. Když k nám v pátek odpoledne přijde neohlášeně návštěva nebo něco jiného je potřeba udělat, moje mamka zuří, protože v tu dobu zrovna uklízí celý dům. Já sice u svých rodičů stále bydlím, nicméně mám oddělený byt, což je svým způsobem fajn. Nicméně nadšení z úklidu s mámou úplně tak nesdílím. Takže když ji posedne uklízecí mánie, raději se jí klidím z cesty.

Dá se říci, že jsem v tomto opak mé mámy, já uklízím docela nerada. Ráda třeba vysaju, umyju nádobí. Ale co bytostně nenávidím, je mytí oken, protože tím ztratím půlden, a navíc ani nelze říci, že by po mém zásahu okna vypadala o mnoho lépe. Jednou mě mamka naštvala, protože jsem mytí oken věnovala mnoho úsilí, nicméně pak přišla ona a zeptala se mě, jestli mám tolik práce, že si nemůžu ani umýt okna.

Tím…

Tím mě fakt dopálila a chtěla jsem toto nějak změnit. Mamku už nepředělám, ale řešení jsem nakonec našla. Přemýšlela jsem totiž, jak takovým situacím předcházet, ale zároveň stihnout všechno, co jsem stihnout chtěla. Řešením je delegování činností na jiné. Problém je však v tom, že lidé z mého okolí mají sami dost práce a starostí. Mohla jsem ale požádat o pomoc jinde.

Je spousta úklidových firem, které se specializují na to, že se vám o velký úklid postarají. Velice šikovní jsou pracovníci jedné firmy. Pro tuto firmu jsem se rozhodla a přenechala jim namáhavé mytí oken, které za prvé nesnáším a za druhé mi vůbec nejde. Po každém umytém oknu jsem vždycky měla pocit promarněného času.

Teď…

Teď ten můj blbý pocit konečně odpadl. Zaměstnanci svým sebevědomým přístupem k práci, kdy z nich jednoznačně čišelo, že své práci rozumí a jsou připraveni ji udělat dokonale, udělali z mých oken nejčistší část domu. A mamka pak jen zírala. Sice měla pocit, že za to zbytečně vyhazuju peníze, ale já byla šťastná. A hned jsem se postaral o to, aby ke mně chodili pravidelně a zajištovali i Čištění fasád.

Nechápu, jak je možné, že to dovedou o tolik lépe než já, a vlastně taky možná lépe než moje máma, asi jsou pečlivější, mají větší výdrž a fyzicky se do toho zvládnou „opřít“ mnohem víc. Nevím, co na to má vliv největší, ale nesporné je, že díky nim máme okna nádherná po velmi dlouhou dobu. Protože nepoužívají leštidlo, nezůstává na sklech lepkavá směs, na kterou by se zakrátko přichytily nové nečistoty. A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Author: Nikola

Share This Post On